Jaunumi

Noskaidroti Iekšlietu ministrijas un sadarbības partneru organizētā izglītojošā konkursa “Esi drošs – neesi pārdrošs” pusfinālisti, kuri 20. aprīlī Iekšlietu ministrijā turpinās cīņu par iekļūšanu finālā.  Konkursa noslēgumā komanda iegūs titulu “Visdrošākā klase – 2018” un balvā saņems iespēju apmeklēt Līvu Akvaparku.

MEDIJU IEVĒRĪBAI! Konkursa pusfināla dienā, 20.aprīlī plkst.12.00 Iekšlietu ministrijā notiks preses konference, kas veltīta aktuālajiem bērnu drošības jautājumiem. Preses konferencē piedalīsies amatpersonas no Iekšlietu ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Līvu Akvaparka, A/S „Gaso”, A/S „Sadales tīkls” un VAS “Latvijas dzelzceļš”.

Konkursa pirmajā atlases kārtā piedalījās 61 komanda – 366 skolēni savu pedagogu vadībā no visas Latvijas, kuri elektroniski iesūtīja atbildes uz dažādiem ar drošību un pareizu rīcību ārkārtas situācijās saistītiem jautājumiem.

Konkursa organizatori apsveic pusfinālā iekļuvušās komandas un izsaka pateicību pārējām komandām par izrādīto iniciatīvu un dalību konkursā, cerot, ka atbilžu sagatavošana konkursa dalībniekiem palīdzēja iegūt jaunu informāciju par drošību, kuru prasmīgi pielietot ikdienā.

Katrai pusfinālā iekļuvušajai komandai ir jāsagatavo mājasdarbs –priekšnesums par tēmu „Esi drošs – neesi pārdrošs”. Komandas pusfinālā veiks uzdevumus un iejutīsies dažādās situācijās, kurās būs jāparāda savas prasmes pareizi rīkoties dažādās bīstamās situācijās.

Pusfinālā iekļuvušās komandas:

“Drošais piecinieks” no Ciblas vidusskolas “Lieliskais piecinieks” no Rubeņu pamatskolas “Zebriņas” no J.Endzelīna Kauguru pamatskolas “Drošās pūces” no Ērģemes pamatskolas “Racēji” no Sējas pamatskolas “Riebiņu drošie” no Riebiņu vidusskolas “Glābējkomanda “Cepums”” no Vaboles vidusskolas “Fantastiskais piecinieks” no Aizupes pamatskolas “T2V” no Tukuma 2. vidusskolas  “Cīsiņi” no Priežmalas pamatskolas  “Labākie rajonā” no Rīgas 66.speciālās vidusskolas  “Ātrie padomnieki” no Cēsu Pilsētas vidusskolas  “Piecas zvaigznes” no Aizputes vidusskolas  “Četri plus viens” no Bauskas pilsētas pamatskolas  “5M”          no Mērsraga vidusskolas  “Skrunda” no Skrundas vidusskolas  “Ogres atstarotāji” no Ogres 1. vidusskolas  “Pelēču veiklie” no Pelēču pamatskolas  “Drošie septītie” no Riebiņu vidusskolas  “Brocēni 324” no Brocēnu vidusskolas

Atgādinām, ka Iekšlietu ministrija organizē konkursu „Esi drošs – neesi pārdrošs” Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Līvu Akvaparku, A/S „Gaso”, A/S „Sadales tīkls” un VAS “Latvijas dzelzceļš”. Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas  situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumiem.

Sagatavoja: Iekšlietu ministrija