Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.aprīļa plkst. 6.30 līdz 10.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 175 izsaukumus – 120 uz ugunsgrēku dzēšanu un 28 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 9.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Valdeķu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 10.23 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 13.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Celtnieku ielu Tukumā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg gāzes plīts un sadzīves mantas 1m2 platībā. No spēcīgi piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 13.34 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.18 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Salacgrīvas novada Ainažu pagastu, kur deg pērnā zāle. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg meža zemsedze un kūla 2,2 hektāru platībā un iespējams tieši kūlas degšanas rezultātā aizdedzies šķūnis 80m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.48.

Plkst. 22.17 tika saņemts izsaukums uz Ērgļu novada Jumurdas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 250m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 4.20 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 2.47 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Stendera ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piebūve ar garāžu. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg saimniecības ēka 375m2 platībā un pērnā zāle 200m2 platībā. Plkst. 6.25 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, krūmi, meža zemsedze, niedres, spirta sveces, sadzīves mantas, elektrības sadales skapis, tehnoloģiskā iekārta, piecas vieglās automašīnas, starpstāvu pārsegums un ārsiena, divas dārza mājas, trīs šķūņi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 736 kūlas ugunsgrēki. Vakar dzēsti 84 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 80 hektāri.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija:

5,5 hektāri – Inčukalna novada Inčukalna pagastā; 5 hektāri – Jūrmalā un Daugavpils novada Skrudalienas pagastā; 6 hektāri – Babītes novada Babītes pagastā; 7 hektāri – Lielvārdes novada Jumpravas pagastā, kur dega ne tikai pērnā zāle, bet iespējams tieši kūlas degšanas rezultātā dega arī šķūnis 10m2 platībā; 10 hektāri – Daugavpils novada Naujenes pagastā.

Vakar Krustpils novada Kūku pagastā no ezera tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem kaķiem – no kokiem kaķi nocelti Rēzeknē, Rīgā un Krāslavā, bet Daugavpilī atbrīvots starp divām ēkām iesprūdis kaķis.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa