Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.aprīļa plkst. 6.30 līdz 5.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 62 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 20.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aptiekas ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg grīda un malka 1m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.01 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, riepas, sadzīves tehnika, grīda, šķūnis un saimniecības tehnika, saimniecības ēka, sodrēji trīs dzīvojamo ēku dūmvados, divas reizes dega pērnā zāle un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā saņemti seši izsaukumi, kas saistīti ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju un tās dēļ dzīvojamās mājās radies sadūmojums. VUGD aicina iedzīvotājus iztīrīt dūmvadus, pārbaudīt apkures ierīces un uzstādīt dūmu detektorus, lai savlaicīgi novērstu ugunsgrēka draudus!

Vakar Siguldas novada Siguldas pagastā no grāvja tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Balvu novada Kubulu pagastā notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida to brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa