Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.marta plkst. 6.30 līdz 21.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 71 izsaukumu – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 19.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Luznavas pagastu, kur no divstāvu dzīvojamās mājas dūmvada bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas dūmvadā deg sodrēji 0,5m2 platībā. Mēģinot attaisīt dūmvada metāla lūku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.08 darbi tika pabeigti.

Naktī plkst. 4.38 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Cempu ielu Valmierā, kur bija redzams, ka ēkas jumts deg ar atklātu liesmu. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka  mūra ēkai 10m2 platībā gruzdēja jumta konstrukcijas un pārsegums. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Savukārt veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, traumu guva arī viens ugunsdzēsējs glābējs, kuram tika nodrošināta NMPD mediķu palīdzība. Plkst. 6.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar saņemti 25 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk kā 70 hektāri! Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Daugavpils novada Laucesas pagastā, kur pērnā zāle dega 30 hektāru platībā un Tabores pagastā, kur kūlas ugunsgrēks dega 15 hektāru platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies – nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudzes, krūmi, elektrības stabs, apkures telpa, mikroautobuss, ēkas starpstāvu pārsegums, dzīvojamā māja, sodrēji trīs ēku dūmvados un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama negadījumos, kas notikuši uz ūdens – Engures novadā no Engures ezera ledus tika nocelts savainots cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem, savukārt Ezera ielā Rīgā palīdzība tika sniegta ledū ielūzušam sunim, kurš tika nogādāts krastā. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa