Jaunumi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina ikvienu piedalīties fotokonkursā “Ugunsdzēsējs glābējs – mans varonis”, kas ir veltīts ugunsdzēsēja glābēja profesijai, akcentējot tās varonīgo un drošsirdīgo pusi.

VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš: “Ugunsdzēsēju glābēju profesiju noteikti var nosaukt par daudzveidīgu, pašaizliedzīgu un varonīgu, jo darbs šajā profesijā ir saistīts ar lielu risku, glābjot nelaimē nokļuvušus cilvēkus. Nelaimes brīžos ikviena sekunde, mirklis un veiktā darbība ir izšķiroša. Aicinu profesionālus fotogrāfus un fotografēšanas entuziastus iemūžināt šos mirkļus, kas runā vairāk par vārdiem, un piedalīties konkursā.”

No 15.marta līdz 2.maijam ikviens interesents var piedalīties konkursā, iesniedzot līdz trim fotogrāfijām, kurās redzams ugunsdzēsēju glābēju darbs un ikdiena, kā piemēram, ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu process, ugunsdzēsības tehnika, ugunsdzēsēju glābēju sadarbību ar iedzīvotājiem, izglītojoši un preventīvi pasākumi, u.c.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 17.maijā – Ugunsdzēsēju glābēju dienā, publicējot tos VUGD mājaslapā www.vugd.gov.lv, kā arī nosūtot informatīvu e-pastu konkursa uzvarētājiem. Žūrijas vērtējumā 12 labākās konkursa dalībnieku iesniegtās fotogrāfijas tiks iekļautas VUGD 2019.gada kalendārā un autoriem piešķirtas piemiņas balvas no VUGD.

Fotokonkursa mērķis ir parādīt ugunsdzēsēju glābēju darba daudzveidību, sarežģītību, kā arī viņu rīcībā esošo tehnisko aprīkojumu, tādējādi popularizējot ugunsdzēsēja glābēja profesiju sabiedrībā. Plašāk ar fotokonkursa nolikumu var iepazīties VUGD mājaslapā šeit:  http://www.vugd.gov.lv/lat/aktualitates/konkurss

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa