Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.marta plkst. 6.30 līdz 8.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 13.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vecskolas ielu Līvānos, kur vienstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas istabā dega matracis 1m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja divus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 13.45 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Cirmas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamās mājas istabā deg sadzīves mantas 0,5m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja divus cilvēkus, kuri bija cietuši, un tika nodoti NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 16.21 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Juglas ielu Rīgā, kur deg neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu neapsaimniekota saimniecības ēka 150m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.56.

Vakar plkst. 23.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Traleru ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis 50m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, zem koka konstrukcijām un skaidām ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušu cilvēku. Plkst. 2.18 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības vads, lampa, vieglā automašīna, starpstāvu pārsegums, šķūnis, dārza māja, dzīvojamā māja un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Klusajā ielā Tukumā atbrīvoja bēniņu lūkā iestrēgušu cilvēku, bet Senču ielā Rīgā glābēji atbrīvoja cilvēku, kuram kāja bija iestrēgusi velosipēda ritenī.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar Pļaviņu novada Vietalvas pagastā, Dzelzavas ielā Rīgā un Gulbenes novada Beļavas pagastā, katrā no notikuma vietām, ugunsdzēsēji glābēji no koka nocēla kaķi, Lapskalna ielā Jelgavā izcēla kanalizācijas teknē iekritušu gulbi, bet Juglas krastmalā Rīgā veterinārajā klīnikā glābēji nogādāja suni, kas bija noklīdis uz ledus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa