Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.marta plkst. 6.30 līdz 7.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 21.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Grobiņas novada Medzes pagastu, kur deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis 180m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 00.58.

Plkst. 00.04 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Ozolaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 80m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 4.35 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 17.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Katedrāles ielu Liepājā, kur, kā liecināja saņemtā informācija, Baltijas jūrā uz atlūzuša ledus gabala atrodas cilvēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka uz ledus, starp moliem, aptuveni 50 metrus no krasta atrodas cilvēks, kas uz ledus bija nokļuvis nokāpjot no mola. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nocēla no ledus un nodeva NMPD mediķiem.

VUGD aicina iedzīvotājus nedoties uz ledus, jo tas var būt bīstami un var apdraudēt cilvēka veselību un dzīvību! Tāpat VUGD aicina nepaiet vienaldzīgi garām, ja redzat, ka bērni vai pusaudži atrodas uz nedrošā ledus – brīdiniet viņus par bīstamību, bet, ja pamanāt, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvanīt 112! Līdztekus VUGD aicina vecākus ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus, lai tie neriskētu ar savu veselību un dzīvību!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīrs, malka, žogs, vieglā automašīna, pārvietojamais vagoniņš, ārsiena un cauruļu siltinājums, divi šķūņi, neapsaimniekota ēka.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa