Jaunumi

Līdz š.g. 9.martam Liepājas pilsētas un tās apkārtnes piekto klašu skolēnu komandas aicinātas piedalīties konkursā “Ko tu zini par drošību?”, kura mērķs ir pilnveidot skolēnu zināšanas par savu un līdzcilvēku drošību, kā arī veicināt skolēnu izpratni par dažādiem drošības jautājumiem.

Konkursu organizē Europe Direct informācijas centrs Liepājā sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Kurzemes nodaļu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādi, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldi un Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāli. Konkursā aicinātas piedalīties 5. klašu skolēnu komandas no Liepājas pilsētas, Grobiņas, Rucavas, Nīcas, Priekules, Vaiņodes, Durbes, Pāvilostas un Aizputes novadu vispārizglītojošajām un pamatizglītojošajām skolām. Vienā komandā jābūt četriem skolēniem un vienam pavadošajam skolotājam, kā arī no vienas skolas var pieteikties viena komanda.

Komandas uzdevums ir līdz š.g. 9.martam pieteikties konkursam, bet līdz š.g. 21.martam izstrādāt un iesniegt pašu radītu videomateriālu, kurā jāatspoguļo operatīvo dienestu popularizētie drošības jautājumi, kas cilvēkiem jāievēro, lai nenotiktu dažādas nelaimes. Skolas komandu konkursam piesaka pedagogs, nosūtot savu vārdu un uzvārdu, telefona numuru, skolas nosaukumu, komandas nosaukumu un dalībnieku vārdus un uzvārdus uz e-pastu: chamber.lvkristine.zabear norādi “konkurss”. Sagatvotos mājas darbus nosūta elektroniski uz e-pastu chamber.lvkristine.zabear norādi “konkurss” vai arī tie jāiesniedz personīgi Liepājā, Rožu laukumā 5/6 – 87.kabinetā. Konkursa rezultāti komandām tiks paziņoti pieteikumā norādītajā e-pastā.

Konkursa fināls norisināsies š.g. 10.aprīlī plkst.11.00 Liepājas Latviešu biedrības namā, kurā piedalīsies tās astoņas komandas, kuras būs ieguvušas skaitliski lielāko punktu skaitu, žūrijai izvērtējot iesniegtos video materiālus. Konkursa noslēguma dienā komandām būs jāsagatavo un jāprezentē priekšnesums par drošību, kā arī jāveic astoņi kontrolpunkti, kur katra konkursā iesaistītā organizācija būs sagatavojusi divus kontrolpunktus – vienu praktisku uzdevumu, bet otru teorētisku. 

Konkursā tiks apbalvotas trīs labākās komandas, kuras ieguvušas augstāko punktu skaitu, ka arī  tiks piešķirtas iestāžu Simpātiju balvas.

 

Plašāk par konkursa nosacījumiem skatiet šeit: http://www.vugd.gov.lv/lat/aktualitates/konkurss

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa