Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 24.februāra plkst. 6.30 līdz 26.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 101 izsaukumu – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu un 39 uz glābšanas darbiem, bet 27 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī uz svētdienu plkst. 1.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kājnieku ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg koka divstāvu dzīvojamā māja 160m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 5.22.

Svētdien plkst. 8.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ugāles ielu Rīgā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas istabā pie krāsns deg malka 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 9.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, loga rāmis, gumijas paklājs, automašīnas riepa, grāmatu plaukts, elektrosildītājs, ūdens sildītājs, tvaika nosūcējs, siltinājums, skurstenis, pagrabs, ārdurvis, ārsiena, starpsiena, starpstāvu pārsegums, kūts jumta konstrukcijas, divas pirtis, četras dārza mājas, vasarnīca, trīs saimniecības ēkas, kokapstrādes cehs, dzīvojamā māja, sodrēji 10 ēku dūmvados un divos gadījumos - bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa