Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.februāra plkst. 6.30 līdz 14.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 29  izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 21.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas astotā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 22.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka, skaidu briketes, sadzīves mantas, vieglā automašīna un dārza māja.

Plkst. 20.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Birzes ielu Rīgā, kur Buļļupē uz ledus atradās cilvēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka cilvēks ielūzis ledū – izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābšanas darbos piedalījās arī Rīgas pašvaldības policijas glābēji.

VUGD aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem un nepakļaut savu dzīvību un veselību briesmām – nedodieties uz ledus, jo uz ūdenstilpnēm izveidojusies ledus kārta ne vienmēr ir pietiekami bieza, lai varētu izturēt cilvēku svaru.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa