Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 10.februāra plkst. 6.30 līdz 12.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 65 izsaukumus, no kuriem 24 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 18.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Cepļa ielu Rīgā, kur dega trīsstāvu dzīvojamās mājas bēniņi, jumts un starpstāvu pārsegums 40m2 platībā un bija izveidojies liels sadūmojums. No ēkas ugunsdzēsēji glābēji  evakuēja 10 cilvēkus. Plkst. 22.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ezermalas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota vienstāvu koka ēka 120m2 platībā, turklāt tai ir iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 17.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Dundagas novada Kolkas pagastu, kur dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis 110m2 platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo ēku. Plkst. 22.10 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Plkst. 18.32 tika saņemts izsaukums uz Zeltiņu ielu Carnikavā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju bija redzamas liesmas no degošas vasaras mājas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg vienstāvu koka jaunbūve 100m2 platībā un karstuma ietekmē deformējusies blakus esošā polikarbonāta siltumnīca 10m2 platībā. Plkst. 21.32 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji 10 ēku dūmvados, sadzīves priekšmeti, starpstāvu pārsegums, mēbeles un elektriskā plīts, elektriskā cepeškrāsns, vieglā automašīna, dārza māja, neapsaimniekota ēka, trīs pirtis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nokļuvušiem dzīvniekiem, sestdien Burtnieku novada Valmieras pagastā no Gaujas upes izcēla un ar laivu nogādāja krastā ledū ielūzušu stirnu, Autoru ielā Liepājā nocēla no koka kaķi, bet Metālistu ielā Rēzeknē atbrīvoja putnu, kas atradās ventilācijas šahtā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa