Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 3.februāra plkst. 6.30 līdz 5.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus, no kuriem 16 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 37 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dārza māja deg 10m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst. 3.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 3.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Sventes pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg zem viena jumta izbūvēta dzīvojamā māja ar kūts ēku 450m2 platībā. Plkst. 12.23 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības instalācija, elektrības rozete, sadzīves mantas, malka, pastkastītes, sodrēji piecu ēku  dūmvados, vieglā automašīna, kravas automašīna, ēkas starpsiena, dārza māja un šķūnis.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa