Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.janvāra plkst. 6.30 līdz 26.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 41 izsaukumu – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, malka, elektrības stabs, apgaismes ierīce, sadales ierīce, divas vieglās automašīnas, saimniecības ēkas jumts, siena un jumts, garāža, sodrēji piecu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 140m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 1.59, bet plkst. 7.37 ugunsgrēks likvidēts. 

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Robežu ielā Skrundā no koka nocēla kaķi, bet Lokomotīves ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa