Jaunumi

Piektdien, 26.janvārī, plkst. 11.00 svinīgi tiks atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes (KRB) Kuldīgas daļas Skrundas posteņa jaunais depo Ventas ielā 2, Skrundā.

Svinīgajā Skrundas posteņa jaunās depo ēkas atklāšanas pasākumā piedalīsies Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš, VUGD KRB komandieris pulkvedis  Andrejs Beļakovs, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Skrundas novada domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece, depo ēkas būvnieks – AS "LX Grupa" valdes priekšsēdētājs Ainārs Āboliņš, kā arī Valsts policijas pārstāvji.

Jaunajā  ugunsdzēsības depo ēkā, kas uzcelta, lai nodrošinātu ugunsdzēsēju glābēju mūsdienu darba specifikai atbilstošus darba apstākļus, ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem un speciālo automobiļu apkopes zona, kā arī gandrīz 15 metrus augsts tornis šļūteņu žāvēšanai.Ēkā telpas ir ne tikai ugunsdzēsējiem glābējiem, bet arī Valsts policijas darbiniekiem. Tā kā jaunajam depo bija nepieciešams vairāk vietas kā iepriekšējam, tad zemi, kur būvēt jauno depo, piešķīra Skrundas novada pašvaldība.

Skrundas posteņa depo ir pirmais jaunuzbūvētais ugunsdzēsēju depo Kurzemē kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas un kopumā tas ir jau sestais valstī, kas uzbūvēts no jauna. Iepriekšējā Skrundas depo ēka tika būvēta 1936.gadā, bet 2011.gadā depo ēkai sabruka viena siena un tā atradās kritiskā stāvoklī. Laika periodu, kurā vecais depo bija kļuvis bīstams ugunsdzēsējiem glābējiem, kā arī jaunā depo būvniecības laikā, Skrundas postenis atradās īrētās pagaidu telpās.

VUGD KRB Kuldīgas daļas Skrundas  posteņa ugunsdzēsības depo būvdarbus veica SIA “LX Celtnieks”. Kopējās jaunā Skrundas depo būvniecības izmaksas ir aptuveni 1,5 miljoni eiro.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa