Jaunumi

Rītdien, 23.janvārī, plkst. 11.00 notiks Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (UCAK) pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” nepilna laika neklātienes izlaidums. 

Diplomus par ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķa kvalifikācijas iegūšanu saņems 16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas – sešasamatpersonas no VUGD Rīgas reģiona pārvaldes, četras amatpersonas no VUGD Latgales reģiona brigādes, trīs amatpersonas no VUGD Vidzemes reģiona brigādes, viena amatpersona no VUGD Zemgales reģiona brigādes, viena amatpersona no UCAK un viena amatpersona no Operatīvās vadības pārvaldes.

Šis būs sestais UCAK nepilna laika neklātienes studiju izlaidums un kopumā šo izglītības programmu absolvējušas jau 107 VUGD amatpersonas.

Studijām nepilna laika neklātienē pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā „Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” uzņem VUGD amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm. Tālāk absolventiem ir iespējams turpināt studijas Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmā “Ugunsdrošība un civilā aizsardzība”, iegūstot 2.līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

UCAK dibināta 2002.gadā un tās darbības mērķis ir sagatavot speciālistus darbam VUGD un citos ugunsdrošības, glābšanas un civilās aizsardzības dienestos un formējumos, kā arī iestādēs un komercsabiedrībās. Plašāka informācija par UCAK pieejama šeit:  www.ucak.vugd.gov.lv.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa