Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 20.janvāra plkst. 6.30 līdz 22.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 93 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu un 37 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi. 

Šorīt plkst. 4.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Brīvības gatvi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā mājā deg dzīvoklis 25m2 platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots  Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 7.47 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Kalnciema pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 200m2 platībā pusotrstāvu dzīvojamai mājai deg koridors un jumts, kas ir daļēji iebrucis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 13.58 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka, siena rullis, sadzīves mantas, virtuves skapis, elektrības rozete, elektrības vadi, elektriskā cepeškrāsns, vieglā automašīna, iekrāvējs, asfalta liešanas tehnika, grīda, starpstāvu pārsegums un sija, koka nojume, zirgu stallis un siena ruļļi, pirts, divi šķūņi, dzīvojamā māja un garāža, sodrēji 12 ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien Skrundas novada Skrundas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Sliežu ielā Rīgā atbrīvoja vieglās automašīnas motora nodalījumā iestrēgušu kaķi, bet Daugavas ielā Pļaviņā glābēji no upes krastā nogādāja slimu gulbi un nodeva dzīvnieku biedrības pārstāvjiem, savukārt svētdien Partizānu ielā Balvos ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla ledū ielūzušu suni un nodeva saimniekam, bet Grobiņas novada Grobiņas pagastā no dīķa krastā nogādāja ievainotu gulbi ar diviem mazuļiem. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa