Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.janvāra plkst. 6.30 līdz 12.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Plkst. 11.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Lūznavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 110m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.33.

Plkst. 22.23 tika saņemts izsaukums uz Brīvības ielu Jēkabpilī, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pustotrstāvu dzīvojamā mājā dega plīts un sadzīves mantas 1m2 platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 22.43 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 00.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Lāčplēša ielu Līvānos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka mājas pirmajā stāvā deg dzīvoklis un sadzīves mantas 20m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva NMPD mediķiem. Līdztekus no piecstāvu ēkas glābēji evakuēja 55 cilvēkus. Plkst. 3.02 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, skaidas, apkures telpa, pirts, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa