Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.janvāra plkst. 6.30 līdz 10.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Vakar plkst. 7.54 tika saņemts izsaukums uz Aglonas novada Grāveru pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 4m2 platībā. No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējās astoņi cilvēki. Plkst. 11.15 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Glūdas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies pirtī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirts 40m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 19.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, tehnika un mēbeles, ārsienas siltumizolācija, dzīvojamās mājas ārsiena, starpstāvu pārsegums, siena, divi šķūņi, garāža, apsaimniekota ēka un sodrēji četru ēku dūmvados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Vārkavas novada Vārkavas pagastā izvilka dubļos iestigušu govi. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa