Jaunumi

Aizvadītajās svētku brīvdienās, laika posmā no šī gada 30.decembra plkst. 6.30 līdz 2.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 127 izsaukumus, no kuriem 51 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 50 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi. 

Šogad gadu mijas brīvdienas aizvadītas mierīgi, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šo trīs brīvdienu laikā ugunsgrēkos negāja bojā cilvēki, tomēr vecgada vakarā ugunsnelaimē cieta viens cilvēks.

Vecgada vakarā plkst. 23.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pļavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja 60m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 3.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad gadu mijā netika dzēsti ugunsgrēki, kas būtu saistīts ar nepareizu pirotehnikas lietošanu, toties tika dzēsti divi ugunsgrēki saistībā ar bez uzraudzības atstātām svecēm – Vecgada vakarā Rīgā Gobas ielā virtuvē uz galda dega adventes vainags 0,2m2 platībā, bet Paula Lejiņa ielā deviņstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva dzīvoklī dega egle 1m2 platībā un no piedūmotajām telpām evakuēti trīs cilvēki. Vēl ar svētkiem saistīti izsaukumi tika saņemti vakar pēcpusdienā, kad Vienības laukumā Daugavpilī un Pilsētas laukumā Kuldīgā visticamāk, ka tieši elektroierīču īssavienojuma rezultātā, aizdegās izrotātas svētku egles.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Dzirnavu ielā Liepājā izglāba slīkstošu cilvēku, kurš bija iekritis kanālā. Savukārt Vecgada pēcpusdienā ap plkst. 16.00 palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam, kurš Jaunciema gatvē Rīgā bija apmaldījies mežā – ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku apmēram 200 metru attālumā no pieturas.

Svētdien Rīgas ielas un Pētera ielas krustojumā ugunsdzēsēji glābēji no grāvja izcēla noslīkušu cilvēku, bet Ķīpsalas ielā Rīgā noslīkušu cilvēku izcēla no kanalizācija akas. Abos gadījumos noslīkušie nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

 

Iesākoties 2018.gadam VUGD aicina iedzīvotājus īpaši piedomāt un parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību – ikdienā ievērot ugunsdrošību un uzmanīgi apieties ar uguni. Piemēram, šobrīd, nepārkurināt krāsnis, uzmanīgi attiekties pret degošām svecēm, nerīkoties neapdomīgi ūdenstilpņu tuvumā un uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa