Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.aprīļa plkst. 6.30 līdz 29.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus, no kuriem  41 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un astoņi uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Plkst. 13.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Atlantijas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu ēkā. Ierodoties notikumu vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas ventilācijas šahtā dega izdedži, sodrēji un putekļi 10m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, ar degšanas produktiem saindējās aptuveni 32 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.23 ugunsgrēks tika likvidēts.  

Naktī plkst. 00.14 tika saņemts izsaukums uz Pāvilostas novada Vērgales pagastu, kur dega šķūnis. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, šķūnis dega ar atklātu liesmu. Plkst. 3.36 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un tā kopējā degšanas platība bija 1000m2. Plkst. 8.30 vēl turpinās tā likvidācijas darbi.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma darbība, vakardien tika reģistrēti 22 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk kā 37 hektāri. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju ne tikai nededzināt kūlu, bet arī uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas rezultātā neizceltos ugunsnelaime.

 Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudzes, reklāmas izkārtne, koka granulas, meža zemsedze, mēbeles, ēkas skurstenis un jumta konstrukcijas, šķūnis, saimniecības ēka, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. 

Sagatavoja: Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa