Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.februāra plkst. 6.30 līdz 9.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un astoņus uz glābšanas darbiem, savukārt pieci no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki.

Plkst. 20.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega atkritumu konteiners 1m2 platībā un visā kāpņu telpā bija izveidojies sadūmojums. Ugunsgrēkā cieta apmēram 61 gadus veca sieviete, kura saindējās ar dūmiem un tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 21.27.

Naktī plkst. 1.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tīnūžu ielu Ogrē, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega atkritumi konteinerā 0,5m2 platībā. Ugunsgrēkā ar degšanas produktiem saindējās apmēram 56 gadus veca sieviete, kura tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 2.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, zaru kaudzes, dīvāns, elektrības sadales skapis, siltumizolācija pie dūmvada, dārza māja, ēkas griestu pārsegums, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Kuldīgas novada Snēpeles pagastā, kur 50m2 platībā dega saimniecības mājā esošais siens. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 21.52 un plkst. 23.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Līdztekus vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. Rēzeknes novada Maltas pagastā no 3 metrus dziļas celtniecības bedres izvilkts tajā iekritis cilvēks un nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Savukārt Rīgā no 2 metrus dziļas akas izcelts tajā iekritis suns.

Vakardien no rīta Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Kīleveina grāvja izcēla noslīkušu vīrieti un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa