Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 6.februāra plkst. 6.30 līdz 8.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 81 izsaukumu – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu un 36 uz glābšanas darbiem, savukārt 16 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks.

Svētdienas rītā plkst. 5.35 tika saņemts izsaukums uz Upmalas ielu Gaujā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dārza māja deg ar atklātu liesmu 40m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš pirms VUGD ierašanās tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 7.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūdra, sadzīves mantas, apgaismes ķermenis un stabs, elektrības sadales skapis, siena ruļļi, dūmvada izolācijas materiāls, vieglā automašīna, ēkas griestu un sienas apšuvums, saimniecības ēkas apkures telpa, dzīvojamās mājas piebūves jumts, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, neapsaimniekotas ēkas piebūve, pirts, dārza māja, sodrēji četru ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastā, kur 70m2 platībā dega guļbūves saimniecības ēka. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 15.30 un plkst. 18.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā arī nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – sestdien Carnikavas novadā no koka tika nocelts kaķis, savukārt svētdien Rīgā no loga ailes tika atbrīvots tajā iesprūdis kaķis, Daugavpilī no smagās automašīnas motora nodalījuma atbrīvots tur iesprūdis kaķis un Skrīveros no slazda atbrīvota cauna.

Sagatavoja: Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa